Autorska, grupna izložba petoro umetnika (Milija Nešić, Milan Blanuša, Dušan Gerzić /posthumno/, Jelena Marković i Srđan Đile Marković.

Iz kataloga: "Neoizmi nisu doneli nikakav suštastveno nov ili neposredni način prikazivanja socijalne stvranosti a džentlmenska distanca prema ovom problemu je zadržana, sve to da se ne bi pokvarili korektni odnosi sa državnom politikom (patronima). Odanost državnoj politici se nagrađivala pozivima za učešća na velikim ekstravagantnim izložbama. Velike reprezentativne izložbe, glamurozne pres konferencije, slikari kao medijske zvezde, sve to da bi se stvorio utisak i kod publike i kod umetničkog podmlatka da je oštrina socijalne umetnosti, kao slikarskog žanra, nesvrsishodna i passe. Gerila ovog žanra nikada nije bila favorizovana od strane državnih institucija jer je smatrana nepodobnim za reprezentativne izložbe u Evropi i svetu, na kojima se demonstrirao intelektualni prestige, finansijska moć i artistički zamagljeno ogledalo."

"Protagonisti ove izložbe ... /.../ Umetnici koji imaju obavezu isključivo prema sebi samima /.../ Oni reaguju na svet lično, kao pojedinci, ali neminovno unoseći duh vremena. /.../ Suprotstavljajući se zagrljaju društva, oni su pioniri u definisanju novonastalih potresa. /.../ Njihova tematika jeste socijalna ali nipošto nije ispolitizirana, stoga ne gube svoju oštricu i aktuelnost. Živo prisutni na beogradskoj sceni oni su među prvima reagovali na najbitnije probleme figuracije kraja veka kao što su Bad painting, kritička figuracija, Psychodelic art, Wilde Malerai, Underground..."

T. V. i S. Đ. M.
1998.