Promocija monografije Dušana Gerzića "I, Myself and Others" održana je jula 2003. ispred knjižare "Maćado" u Beogradu. Monografiju koja pleni visokim nivoom profesionalizma, štampala je izdavačka kuća "Istar". Izvrsni prelom je delo studija "Talent Fektori".

Dušan Gerzić Gera (1961-1998), ostavio je oko 150 slika i preko 500 crteža. Poslednjih deset godina je živeo, slikao i izlagao u Njujorku i Parizu. Gera je bio majstor poteza, boje i atmosfere. Poznat je po bojenim intervencijama, svojevrsnom "post-tatu artu" na telima članova "Ekatarine Velike" i glumice Sonje Savić.

Sudbina je htela da izuzev njega, niko nije imao potpuni uvid u ono što je radio, jer se Gera često selio se iz jednog grada u drugi i ostavljao slike iza sebe. Njegov prvi posthumni nastup u Beogradu je bio na izložbi "Asocijalno osiguranje" u galeriji "Beograd" na Kosančićevom vencu.

U retrospektivi, Gerzić se nameće kao jedan od najubedljivijih nastavljača tipičnog beogradskog "slikarstva egzistencije" kraja 50-ih i početka 60-ih, impresionirajući svojim visoko originalnim pristupom ovom proslavljenom žanru.

Monografske eseje o Gerinom opusu napisali su Miomir Grujić Fleka, Mileta Prodanović, Petar Omčikus i drugi.

Srđan  Đile Marković
Glas javnosti, 5. jul 2003.