Ceo proces osvajanja tela kao slikarskog objekta tekao je postupno. Počeo sam malim crtežima koji su bili karakteristični za tetoviranje, s tim što je ono što je bilo naslikano moglo lako da se skine sa kože. Onda su ti oblici sami počeli da se šire i osvajaju nove prostore. Osećao sam kako se granica između modela i sablasti životinjskog porekla, koje sam crtao, gubi, i kako oni sada zajedno čine neko mešovito obličje.

*****


Meni je tamna boja kao boja odgovarala da ide iza toga, nikako svetla, samim tim što su modeli izgledali kao što su izgledali, kao neki vilenjaci, kao ljudi iz stripova, kao iz nekog doba koje dolazi, ili koje je bilo strašno davno, iz nekog apokaliptičkog doba. Ja imam afinitet prema tome, instinktivno sam tražio da bude tamna podloga kad smo ih fotografisali. Da budu našminkani, da ima puno senki, kontrasta, da se oni pojavljuju iz mraka, da se osvetle samo neki delovi, pogotovo oni koji su iscrtani. Jednostavno, hteo sam da ne može da se provali, to je sad samo igra na fotografiji. Negde sam to uspeo da uradim, da izađu samo ti delovi tela koji su ofarbani pa da se ne zna koja je čija ruka, nego da izgleda kao nabacana gomila nekog mesa koje je u polupokretu. Na primer, na jednoj fotografiji Bojan iz Katarine ima dve neke ruke oko sebe, pa se uopšte ne zna koja je čija ruka. To je to bilo.

*****


Kad se čovek rodi, on je čist i spolja i iznutra. Onda iskustvo, vremenom, u podsvest upisuje razne motive, koji su uvek jedna subjektivna predstava. Kad crtam, tragam upravo za tim potisnutim slikama, i zato svakoj osobi pokušavam da naslikam njen vlastiti znak. To je kao kad bi jedan nevidljivi projektor iz sredine tela projektovao na kožu vlastiti unutrašnji simbol. .

*****


Flomasterima pravim crtež, a zatim nanosim boju za telo, koja se lako skida alkoholom. Tehnikom air brush-a postižem plastičnost forme.

*****


Ići ću sve više prema dekompoziciji prvobitno prepoznatljivog oblika (likova životinja) i eksperimentisaću sa novim tehnikama i simbolima kao što su fluorescentne boje i blek-lajt, ekspresionističke mrlje...